Moeizame, maar ruime uitzege Harkemase Boys op WHC

WEZEP – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag een moeizame, maar toch ruime uitzege geboekt op WHC. Na een slechte eerste helft was de ruststand 0-0. Na rust was Harkemase Boys beter en via een strafschop werd het 0-1. Uiteindelijk liep Harkemase Boys uit naar 0-4. Bij Harkemase Boys keerde Klaas Schotanus terug in de basis. Daardoor schoof Oebele Schokker een linie op naar voren (op rechtsbuiten) en dat ging ten koste van Joram Smits. Vanwege de blessure van Jesse Renken begon Adams Sarkodie als rechtsback, Sander van Dijken stond op links.

Ondanks een kans voor Arton Musliu na twee minuten, was de beginfase niet voor Harkemase Boys. Net als afgelopen weken begon de ploeg niet scherp aan de wedstrijd en dat leverde al snel kansen op voor WHC, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Erick Jansema moest ingrijpen bij een goede kans voor Kevin Olaria en even later zette diezelfde Olaria zijn aanvoerder Yoshua van Marle vrij voor de goal. Van Marle wachtte te lang, waardoor de kans voor WHC op een snelle openingstreffer was verkeken. Pas na een halfuur kwam Harkemase Boys wat beter in de wedstrijd. Erich Jongeling was nog het dichtstbij een doelpunt. Na een afgeslagen bal uit een corner raakte hij de lat. Uit de scrimmage voor het WHC-doel die volgde, wist Harkemase Boys ook niet te scoren. Django van der Landen, normaal gesproken tweede doelman bij WHC, liet zien een goede vervanger van Jasper Kuiper te zijn. De doelman sloeg op slag van rust een afstandsschot van Klaas Schotanus uit zijn doel.

Na rust was het een stuk beter van Harkemase Boys-kant. De opbouw was veel verzorgder, er werden minder fouten gemaakt en het tempo ging omhoog. Langzaam maar zeker werd duidelijk waarom het verschil tussen WHC en Harkemase Boys op de ranglijst zo groot is. De dreiging van Harkemase Boys nam vooral toe, toen Joram Smits inviel en Oebele Schokker weer vanaf het middenveld ging voetballen. Toch duurde het lang voordat de eerste goal viel en dat kwam met name door Van der Landen. De doelman was met afstand de beste man aan de kant van WHC. Hij greep goed in bij schoten van Schokker, Schotanus en Musliu in de beginfase van de tweede helft. En toen hij bij een vrije trap van Schokker toch geklopt werd, schoot Van Marle te hulp door de bal van de lijn te houden.

Harkemase Boys kwam twintig minuten voor tijd toch op 0-1. Die voorsprong was toen dikverdiend, maar kwam wel gelukkig tot stand na een gemakkelijk gegeven strafschop. Ibrahim Tuncer beging een lichte overtreding op Henny Bouius en scheidsrechter Mulder wees naar de stip. Robin Huisman de Jong schoot vanaf elf meter de 0-1 binnen. Daarna ging het snel. Na een weergaloze actie van Schokker in het strafschopgebied tikte Uuldriks eenvoudig de 0-2 binnen en een minuut later scoorde Schokker zelf op aangeven van Uuldriks. In de blessuretijd bepaalde Uuldriks met zijn tweede doelpunt de eindstand op 0-4, opnieuw na een assist van Schokker.

“Net als tegen Drachtster Boys winnen we dik, maar het was opnieuw niet geweldig”, aldus Harkemase Boys-trainer Jan Vlap na afloop. “Pas na de strafschop die we kregen was het verzet van WHC gebroken. Joram Smits viel fantastisch in, daar ging veel dreiging vanuit. Uiteindelijk 0-4, dus we gaan met een tevreden gevoel de bus in, maar het was niet overtuigend.”

Door de zege van Excelsior’31 in de topper bij DVS’33 (1-2) is Harkemase Boys wel samen met DVS gedeeld koploper. Excelsior volgt op een punt. Volgende week speelt Harkemase Boys thuis tegen Staphorst, daarna gaan de Harkiten op bezoek bij achtereenvolgens Excelsior’31 en DVS’33. Woensdag speelt Harkemase Boys op eigen veld eerst nog een belangrijke bekerwedstrijd: tegenstander in de kwartfinale is zondaghoofdklasser Achilles 1894.

Scoreverloop: 70. Robin Huisman de Jong 0-1 (strafschop), 78. Heine Uuldriks 0-2, 79. Oebele Schokker 0-3, 90+1. Heine Uuldriks 0-4

Opstelling WHC: Django van der Landen, Jurian van den Brink, Yoshua van Marle, Raoul Jessurun, Robbert van Schie, Wim van ‘t Ende, Jelle Post (78/Peter Drolenga), Mitchel Dijkhof, Road Admiraal, Kevin Olaria, Ibrahim Tuncer

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Adams Sarkodie, Robin Huisman de Jong, Erich Jongeling (61/Joram Smits), Sander van Dijken, Klaas Schotanus, Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Heine Uuldriks, Arton Musliu (81/Bryan Inge)