RegionaalSport

Mollema rijdt Profronde van Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Bauke Mollema komt naar de 36ste Profronde van Surhuisterveen. Mollema werd afgelopen zondag winnaar van de vijftiende etappe in de Tour de France. Na een geweldige solo wist hij zijn voorsprong te behouden op zijn achtervolgers. De achtervolgers deden verwoede pogingen om de coureur van Trek-Segafredo terug te pakken. Dit slaagde echter niet en zo kon Mollema de winst pakken, die zo een lang gekoesterde wens uit zag uitkomen.

De organisatie in Surhuisterveen is zeer ingenomen met de etappewinnaar. Mollema wordt altijd door de organisatie op de voet gevolgd en is een graag geziene coureur in Surhuisterveen. In 2013 wist hij de Profronde van Surhuisterveen al eens op zijn te naam te zetten. Mollema zal dit jaar een gooi doen naar de winst verzekerde hij de organisatie. De winnaar van de 36ste Profronde van Surhuisterveen gaat naar huis met een prachtige handgemaakte gouden fiets uit Dokkum. “Mijn pake woont in Dokkum en dat maakt het extra speciaal”, zei de opgewekte Mollema die het in ieder geval op moet nemen tegen een aantal sterke coureurs waaronder Giro-winnaar Tom Dumoulin en de bergkoning van Oostenrijk Pieter Weening.

De start van de 36ste Profronde van Surhuisterveen is dinsdag 25 juli om 19.00 uur, een halfuur eerder worden alle renners aan het publiek voorgesteld. De entree is zoals altijd, gratis!

Foto: Andre Weening/AWFoto.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button