EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Melbourne, Utrecht en Kollum…. Missie rubberboot!

KOLLUM – Na Londen, Melbourne en Utrecht, is ook Kollum op zaterdag 8 augustus a.s. hét domein voor vele tientallen opblaasboten! Wie weet en wij hopen het, worden het zelfs honderden opblaasboten!! Iedereen is welkom!

Op zich is het principe van het evenement simpel. Zoveel mogelijk rubberboten, opblaasbare zwembaden, luchtbedden etc.  (als het maar van rubber c.q. plastic is) varen een twee kilometer lange route vanaf het kanaal naar en door het historische centrum van Kollum. Een fantastisch kleurrijk plaatje levert dit op!

Op zaterdag 8 augustus a.s. worden vanaf 16:30 uur alle deelnemers in het centrum van Kollum verwacht waar alle opblaasbare objecten van lucht worden voorzien. Hierna vertrekken de deelnemers in parade richting het Kollumer Kanaal voor de start, die om 17.15 uur plaatsvindt.

Ambassadeur van  rubberbootmissie Kollum 2015 is Johan Vlemmix, bekend van o.a. ter land ter zee en in de lucht. Johan vaart ook mee op de captainsboot en zal de missie voorzien van zijn bekende humoristische commentaar. Op deze captainsboot vaart ook een feest-DJ mee. Het piratenkoar de Smokkelaars fan de Skans verwelkomt onderweg de boten en vaart het laatste stuk richting de finish mee.

Naast het grote spektakel van de Rubberbootmissie is er ook rondom de missie en in het centrum veel muziek. Als afterparty van de Rubberbootmissie is er een groot horecaplein in het centrum van Kollum met o.a. twee muziekpodiums, good food and cold drinks! Met andere woorden, dit kan en mag niet gemist worden!

Check  http://www.facebook.com/rubberbootmissiekollum voor mee informatie en stay tuned!

 

Foto  Fokke Jongsma  en Suzan Kisters

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button