HoofdnieuwsRegionaal

Monumenteigenaar in Kollumerland ca?

KOLLUM – Het behoud van monumenten, maar ook van niet op de monumentenlijst geplaatste beeldbepalende monumenten, vraagt van een eigenaar zorg en aandacht, tijd en geld. Om de eigenaren van monumentale of beeldbepalende panden in de gemeente Kollumerland c.a. te steunen, en aan te moedigen om hun pand op historisch verantwoorde wijze te onderhouden of te restaureren, is in 1998 de Regnerus Steensmaprijs in het leven geroepen. De Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland zal op vrijdag 20 november 2015, voor de derde keer deze Regnerus Steensmaprijs uitreiken ter waarde van € 3000,-.

Deze prijs is bedoeld als een beloning voor eigenaren van monumentale, of beeldbepalende, panden in de gemeente Kollumerland c.a. die zich in de afgelopen vijf jaar op bijzondere wijze en zonder subsidie ingezet hebben voor het op historisch verantwoorde wijze onderhouden van hun pand.

De jury van de Regnerus Steensmaprijs wordt gevormd door de toonaangevende architect Broor Adema uit Dokkum. De heer Adema heeft jarenlange ervaring met het op historisch verantwoorde wijze verbouwen van monumenten, en was  onder andere de aanjager van de ontwikkeling van de monumentenroute in Kollum. De Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland is dan ook zeer verheugd dat zij in Broor Adema een deskundig beoordelaar heeft gevonden.

Aanmelden

Bent u eigenaar van een monumentaal of beeldbepalend pand in de gemeente Kollumerland c.a.? Is uw pand in de afgelopen vijf jaar (gedeeltelijk) gerestaureerd? Wellicht komt u in aanmerking voor de Regnerus Steensmaprijs! U kunt uw pand aanmelden, met korte omschrijving van de aan het pand uitgevoerde werkzaamheden, via [email protected] en wel tot uiterlijk 20 oktober.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button