Buiten regioOndernemendRegionaal

Museumhaven in Dokkum

DOKKUM – De binnenhaven van Dokkum wordt in de wintermaanden een museumhaven, zo is het plan het college van B&W Dongeradeel. Historische schepen krijgen dan een plekje in het Dokkumer Grutdjip (tussen de Zijl en de Kettingbrug). De aanwezigheid van de schepen draagt bij aan de levendigheid van de binnenstad.

 Mede door de komst van een tweetal skûtsjes en door recente contacten met de LVBHB (belangenvereniging van eigenaren van historische schepen) lijkt deze ontwikkeling in een stroomversnelling te kunnen worden gebracht. De LVBHB brengt Dokkum onder de aandacht van haar 1600 leden. Er verschijnt bovendien een artikel over Dokkum in het verenigingsblad van de LVBHB. Het lijkt erop dat nu een lang gekoesterde wens in vervulling kan gaan.

Diverse elementen in de binnenstad zoals de hoge en lage kades, de voormalige zeesluis (De Zijl), de karakteristieke gevelwanden, maar ook diverse straatnamen herinneren aan de rijke historie van Dokkum. Het brede water van het Dokkumer Grutdjip vormt net als vroeger een ideale haven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button