HoofdnieuwsRegionaal

Naamsuggesties voor nieuwe DFK-gemeente stromen binnen

KOLLUM/DOKKUM – Op 14 november gaven de burgemeesters van de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. het startsein voor de zoektocht naar een nieuwe gemeentenaam. Het enthousiasme onder de inwoners en andere betrokkenen is groot, want twee en een halve week na de start, zijn er al ruim 500 naamsuggesties ingeleverd.

Burgemeester Bilker, voorzitter van de Kommisje Nammejouwing, is blij met het enthousiasme over de nieuwe gemeentenaam: “De nije gemeentenamme libbet echt ûnder de minsken. Dat der no al safolle nammen yntsjinne binne, oertreft alle ferwachtings en fyn ik geweldich! En de nammesuggestjes bliuwe mar binnen kommen. Ik hoopje fansels dat de kommende twa wike ek noch in soad orizjinele nammen ynlevere wurde.”

Het inleveren van naamsuggesties is nog mogelijk tot en met woensdag 14 december. Dat kan onder andere via het online formulier op de websites van de drie gemeenten en op de gemeentehuizen. Na 14 december buigt de naamgevingscommissie zich over de ingeleverde naamsuggesties en selecteert de drie beste namen. Op 15 maart, tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen, mogen de stemgerechtigde inwoners van de drie betrokken gemeenten hun stem voor de nieuwe gemeentenaam uitbrengen. Alle informatie over het inleveren van namen en het verdere proces is te vinden op de websites van de drie gemeenten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button