EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Nacht van de Nacht op 26 oktober

KOLLUMERPOMP- In het kader van de Nacht van de Nacht organiseren de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Volkssterrenwacht uit Burgum op zaterdagavond 26 oktober 2013 een ‘wandeltocht en sterren kijken’ in het natuurgebied bij Kollumeroord te Kollumerpomp.

De wandeltocht wordt geleid door de boswachter en gaat door het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer. De tocht is ongeveer 3 kilometer en is ook voor kinderen goed te doen. In deze wandeltocht laten wij u zien hoe prachtig de natuur in het donker is. Ook zijn er vrijwilligers van de sterrenwacht aanwezig met een telescoop om de sterren te bekijken. Ze kunnen u hier veel over vertellen.

Gratis activiteit
Voor al deze activiteiten is de entree gratis.

Verzamelplaats en tijd
Verzamelplaats is camping De Pomp, De Rijsdammen 2 te Kollumerpomp. U bent op zaterdag 26 oktober 2013 welkom van 19.00 tot 22.00 uur. Heeft u een verrekijker? Neem die dan vooral mee!

Verzoek aan bedrijven en inwoners
In het kader van Nacht bij Nacht worden bedrijven en inwoners verzocht:

• om verlichte gevelreclame en etalageverlichting niet te gebruiken;
• om de buitenverlichting niet te gebruiken.

Meer informatie
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement. Het doel van het evenement is aandacht vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling.
Meer informatie hierover kunt u vinden op de website www.nachtvandenacht.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button