_agendaOndernemendRegionaal

Nachtvlinderen, een beleving voor jong en oud

BUITENPOST – In de avond en nacht van vrijdag 3 juni 2016 is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Dat kan in de eigen achtertuin, maar ook met een georganiseerde excursie bij u in de buurt. In De Kruidhof gaan we nachtvlinderen in de Geneeskruidentuin.

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. Ook voor de jeugd is het een belevenis: met zaklantaarn en stroop in de weer om beestjes te lokken. Jonge onderzoekers zijn welkom!

Programma
Op vrijdagavond 3 juni 2016 kunt u om 21.00 uur een presentatie over nachtvlinders bijwonen door Vlinderwerkgroep Friesland in het naast De Kruidhof gelegen Sociaal Cultureel Centrum It Koartling aan de Schoolstraat  31 in Buitenpost. Daarna kunt u vanaf 22.00 uur samen met mensen van de Vlinderwerkgroep op zoek naar nachtvlinders in de tuinen van De Kruidhof. U kunt ook rupsen uit uw eigen tuin meenemen voor determinatie.

Bij gunstig weer – zacht, droog en rustig – is het tot ca. middernacht mogelijk om vlinders te kijken. Als het slecht weer is – regen of harde wind – gaat het evenement niet door, omdat de nachtvlinders zich dan schuil houden. We maken dat dan zo spoedig mogelijk bekend via onze website.

Iedereen moet zelf een goede zaklantaarn meenemen. Gratis toegang vanaf 21.00 uur tot middernacht. Het tuincafé is deze avond gesloten.
Voor meer informatie: www.vlinderwerkgroepfriesland.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button