HoofdnieuwsRegionaal

Naschoolse activiteitenronde van start in Dongeradeel

DOKKUM – Maandag 17 maart ging de naschoolse activiteitenronde voor basisscholen in Dongeradeel van start. Het officiële startsein is gegeven op de Nynke van Hichtumschool in Dokkum door wethouder Pytsje de Graaf en Opus 3 directeur Kees Dekker.

Vier weken lang zijn er meer dan twintig leuke en leerzame workshops verspreid over verschillende basisscholen. Deze activiteiten zijn erop gericht om kinderen te laten ontdekken waar zij goed in zijn en wat zij leuk vinden. Bovendien draagt het stimuleren van de brede ontwikkeling van kinderen ook bij aan de kwaliteit van de leerprestaties.

Ruim aanbod

Maar liefst driehonderd leerlingen hebben zich opgegeven voor de activiteiten. Het aanbod is divers. Meespelen in een musical of orkest, het maken van kunstwerken of het spelenderwijs leren van muzieknoten…het kan allemaal. En dat is slechts een greep uit het activiteitenaanbod.

Eindpresentatie

Op vrijdag 11 april 2014 wordt er door de leerlingen een eindpresentatie van alle activiteiten gegeven. Deze bijzondere presentatie begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. Ouders en belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd in ‘t Omnium en in Opus 3 aan de Parklaan 3 in Dokkum.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button