HoofdnieuwsRegionaal

Natuurfestival Proeven aan de Natuur bij De Kruidhof

BUITENPOST – De Kruidhof hortus van Fryslân organiseerde zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een natuurfestival waarbij proeven, beleven en verhalen in de hoofdrol stonden. Zo was er een markt waarbij uitsluitend producten werden aangeboden die rechtstreeks uit de natuur komen. Er waren rondleidingen door de tuinen ook waren diverse proeverijen van hapjes en drankjes met kruiden uit de tuin.

Op de markt stonden standhouders met homemade jams en chutneys met
wild geplukt fruit en kruiden, chocolade en bonbons vrij van geraffineerde suikers, zuivel en gluten, kruidenoliën en kruidenzout, honingproducten, wijn van de meest noordelijke wijngaard van Nederland, vilt producten, prachtige biologische bloemen en natuurlijke zepen.

‘s Middags waren er miniworkshops en minilezingen. Daarnaast waren er rondleidingen en werden doorlopend verschillende demonstraties gegeven.

In de grote Verkooptuin van De Kruidhof konden bezoekers terecht voor een uitgebreide collectie bijzondere (geneeskrachtige) kruiden, groenteplantjes, fruitbomen, kleinfruit, heesters, bijenplanten, rozen en vaste plantensoorten.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button