HoofdnieuwsRegionaal

Natuurfestival Proeven aan de Natuur bij De Kruidhof

BUITENPOST – De Botanische Tuin van Fryslân De Kruidhof organiseerde in Buitenpost het natuurfestival ‘Proeven aan de Natuur’.  Op de markt in de Kloostertuin van de botanische tuin werden uitsluitend producten aangeboden die rechtstreeks uit de natuur komen. Kinderen konden broodjes met kruiden uit de tuinen bakken op een vuurtje, er werden gratis miniworkshop en rondleidingen gegeven en bezoekers konden van alles proeven. Daarnaast konden geïnteresseerden gratis advies krijgen over de aanleg van een moes- of kruidentuin.

Op de markt stonden onder meer standhouders met homemade jams en chutneys met wild geplukt fruit en kruiden, gedroogde kruidenthee op basis van veganistische landbouw en permacultuur, kruidenoliën en kruidenzout, huidverzorgingsproducten van kruiden, biologische groenten, planten en kleinfruit, honingproducten, zaadgoed voor eetbare wilde planten en de Bokashi emmer (fermentatie van tuinafval voor thuis). Natuurlijk kon er bij de kramen ook volop geproefd en getest worden.

‘ s Middags gaven standhouders Ruben van ‘Rubens Garden’ en Monique Wijn van ‘De Godin, Eetbaar Landschap’ een gratis mini workshop over permacultuur en over het aanleggen van een eetbare tuin. Daarnaast waren er gratis rondleidingen over het maken van kruidenlikeur met een likeurproeverij, bijen in je tuin en over oude cultuurgewassen en vergeten groenten. Geïnteresseerden konden ook een workshop kruidenspiraal maken volgen.
Kinderen konden de hele dag zelf broodjes bakken aan een bamboestok boven een vuurtje in de Prehistorische Hof van het IJstijdenmuseum op het terrein. Kinderen van scouting De Brimzen Buitenpost maakten hapjes op open vuur die gasten konden proeven. De Kruidhof zelf liet onder andere hapjes van bijzondere bietensoorten proeven die mensen ook zelf konden aanschaffen voor hun eigen moestuin.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button