Regionaal

Natuurmarkt en Open Dag De Kruidhof en IJstijdenmuseum

BUITENPOST – Dit jaar organiseert De Kruidhof op woensdag 3 augustus 2016 de 26e Natuurmarkt tijdens de Buitenposter Feestweek. Een markt in en rondom De Kruidhof met meer dan 60 standhouders die jaarlijks ongeveer 2500 bezoekers trekt. Op deze dag zijn de botanische tuinen en het IJstijdenmuseum altijd gratis geopend voor publiek.

Ook dit jaar is er weer een breed aanbod van standhouders variërend van streekproducten, verzorgingsproducten, honing, sieraden, shawls, tassen en biologische producten. Daarnaast is er informatie van organisaties die zich bezighouden met natuurstudie en natuurbehoud zoals It Fryske Gea en de regionale imkervereniging. De kramen vindt u in de Geneeskruidentuin, op het parkeerterrein en in de straten rondom De Kruidhof.

Modeshow in de Muziektuin
Om 14.00 uur presenteert Rineke Olieman van kledingzaak Buitengewoon Buitenpost een uitgebreide collectie van haar bijzondere kleding- en schoenenzaak met exclusieve merken als Oska en Trippen. De modeshow vindt plaats in de Muziektuin.

Start buiten foto-expositie Mascha de Lange
In de Muziektuin zal van 3 augustus t/m 8 oktober 2016 een bijzondere “buiten”expositie te zien zijn van fotograaf Mascha de Lange (www.inspirationofnature.nl), waar met name macro foto’s in prachtige kleuren, vormen, licht en lijnen van bloemen, planten en hun bewoners te zien zijn. Deze sfeervolle en soms abstracte foto’s zullen worden getoond op ijzeren frames. De inspiratie voor deze foto serie is het bekende circustheater “Cirque de Soleil”, waarvan de voorstellingen imposant zijn door het gebruik van veel kleur, licht en muziek. Mascha de Lange is deze dag aanwezig in de Muziektuin om uitleg te geven over haar werk. Later dit jaar zal zij ook een fotoworkshop organiseren in de tuinen van De Kruidhof.

Natuurlijk genieten
Natuurlijk kunt u in de grote Verkooptuin van De Kruidhof ook terecht voor een grote collectie bijzondere kruiden, fruitbomen, heestersoorten, rozen en vaste planten. Daarnaast vindt u in De Kruidhof kraam producten uit de tuinen van De Kruidhof zoals Sint Jansolie, calendula olie en lavendelolie. Chef-kok Daan Nagelkerke en team staan de hele dag voor u klaar in het biologische Tuincafé.

De toegang tot de markt, de tuinen en het IJstijdenmuseum zijn op deze dag gratis. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. In het dorp Buitenpost is op deze dag ook een grote braderie en het jaarlijkse concours hippique. Er is extra parkeergelegenheid (betaald) op loopafstand van De Kruidhof bij Het West.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button