RegionaalSport

Nederlands kampioene Koster aan de start in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Anouska Koster zal de door haar veroverde rood-wit-blauwe trui laten zien tijdens de Profronde van Surhuisterveen. Op 26 juli zal uit De Westereen afkomstige Nederlands kampioene, dit seizoen actief voor Rabo-Liv, proberen om voor eigen publiek de winst te pakken.

Op 24 juni van dit jaar behaalde Koster op Goeree-Overflakkee de grootste en belangrijkste zege uit haar loopbaan tot dusver, door medevluchtster Janneke Ensing in de laatste kilometer uit het wiel te rijden. Net iets meer dan een maand later zal ze de trui die deze overwinning opleverde, tonen in Surhuisterveen. “Rijden voor eigen publiek is echt heel erg mooi”, liet ze weten. “In Surhuisterveen is het altijd anders koersen, je hebt erg toch veel meer aanspraak dan ergens anders. Er staan altijd veel bekenden langs het parcours.”

“Ik rij graag criteriums, het is toch een hele andere, meer onbevangen manier van koersen”, vervolgt Koster. “Met grotere wedstrijden heb je meer een plan, hier vlieg je er gewoon lekker in. Dat ligt me wel. En om ‘s avonds bij de mannen te gaan kijken, is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk. Ik heb er enorm veel zin in!”

De Profronde van Surhuisterveen vindt plaats op 26 juli en is gratis toegankelijk voor alle toeschouwers.

Foto André Weening – Awfoto.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button