Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

NHL voorlichtingsbus bezoekt Lauwers College Buitenpost

BUITENPOST – Op dinsdag 24 maart brachten de voorlichters van de Noordelijk Hogeschool Leeuwarden in een authentieke Amerikaanse schoolbus een bezoekje aan het Lauwers College te Buitenpost. Deze voorlichtingsinspanning bleef beperkt tot vijf middelbare scholen in Friesland en Drenthe.

Tijdens mentorlessen en in pauzes en tussenuren konden onze leerlingen er terecht om vragen te stellen over NHL-opleidingen in het bijzonder of over hbo en studeren in het algemeen. De bus werd bemenst door studenten en voorlichters van de hbo-opleiding.

Vragen van onze leerlingen liepen uiteen. Zo vroeg een meisje uit havo 4 of er opleidingen zijn met toelatingseisen. Een ander meisje vroeg wat het verschil is tussen voortgezet onderwijs en hbo. Voorlichtsters benadrukten dat het verschil groot is: op de havo doe je twee jaar over één of twee studieboeken, op het hbo doe je daar twee maanden over. Op de havo word je geholpen met plannen, op het hbo moet je dat zelf kunnen. Op de havo kun je veel werk individueel doen, op het hbo is het meeste groepswerk. Op de havo heb je volle lesdagen, op het hbo moet je je tussenuren gebruiken om met je groep te overleggen en samen te werken. Ook stages en opdrachten uit het werkveld zijn afhankelijk van de studie meer regel dan uitzondering.

Belangrijke tip die de voorlichtsters gaven was: kies een studie met je hart, want je moet er vier jaar keihard voor werken. Een flinke dosis motivatie is dan onontbeerlijk.

Al met al een zeer welbesteed moment voor onze leerlingen om de juiste keuze te maken.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button