HoofdnieuwsRegionaal

Nieuw sanitair waterrecreanten Dokkum met knipoog naar rijk verleden

DOKKUM – Gedeputeerde Johannes Kramer opende samen met wethouder Pytsje de Graaf op donderdag 2 juli in het centrum van Dokkum het nieuwe sanitairgebouw de ‘Watergeus’ voor waterrecreanten.

Een nieuw gebouw dichtbij de aanlegplekken van de Bolwerken en in het historische centrum. Waterrecreanten vinden daar toiletten en douches. Ook minder validen kunnen er goed terecht; een waardevolle aanvulling voor Dokkum.

In het thema van de admiraliteit

Het gebouw is met oog voor detail ingericht; de wand toont een indrukwekkend beeld van Dokkum uit de tijd van de watergeuzen. Kwalitatief sterk werk in het thema van de admiraliteit. Dokkum had namelijk vroeger een directe verbinding met de zee. In het centrum was dan ook gewoon eb en vloed. Het water was vroeger van groot belang voor Dokkum en dat is het nu op een andere manier weer.

Met de komst van dit nieuwe gebouw telt Dokkum drie sanitairgebouwen voor de waterrecreant. Allen vernieuwd en mooi gemaakt in hetzelfde thema. Dokkum is nog een te goed bewaard geheim, daarom wordt tijdens de opening ook de nieuwe toeristische kaart gepresenteerd. Deze wordt vervolgens breed verspreid. De kaart is geheel in stijl en ademt uiteraard ook de sfeer van de admiraliteit.

Comfort en plezier aan wal zorgen voor langer verblijf in Dokkum

De realisatie van het sanitairgebouw in het centrum maakt deel uit van het programma Súd Ie en Wetterfront Dokkum. Wetterfront Dokkum zorgt met nieuwe (aanleg)voorzieningen voor comfort en plezier aan wal voor waterrecreanten. Omdat Dokkum een belangrijke toegang is naar het waddengebied, krijgt zij daarvoor subsidie vanuit het Waddenfonds. Het Friese Merenproject heeft verder samen met de gemeente gewerkt aan het op diepte brengen van de stadsgrachten, het aanleggen van water- en stroompunten, douchegelegenheden en elektrische oplaadpunten. De eerste inspanningen vanuit Wetterfront Dokkum worden beloond; waterrecreanten blijven namelijk langer in Dokkum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button