HoofdnieuwsRegionaal

Nieuw wandelpad vernoemd naar Simke Kloosterman

KOLLUMERZWAAG – Schrijfster en dichter Simke Kloosterman heeft sinds woensdag 26 oktober een eigen wandelpad. Het nieuwe pad in de Twizelermieden ligt in het verlengde van het laarzenpad langs de Bootsma Poel. ‘Op termijn zal zowel het pad langs de poel en het Simkepaad opgenomen worden in het wandelnetwerk van Noordoost Fryslân’, aldus wethouder Klaas Antuma.

Verbinding

De Simke Kloostermanstichting is initiatiefnemer voor het Simkepaad. Plaatselijk Belang Twijzel, Staatsbosbeheer en de gemeente Achtkarspelen hebben gezorgd voor de realisatie. De toegang tot het Simkepaad ligt naast het bedrijf Pilat & Pilat in Twijzel en verbindt de Tsjerkebuorren met de Sansleat. Het pad biedt de mogelijkheid voor een wandeling rond het dorp in circa 45 minuten en ontsluit een gedeelte van de Twizelermieden.

Foto: Binne-Louw Katsma

Op de foto Gjerryt Hoekstra (boswachter Staatsbosbeheer), Sietse Miedema en Anny Snijder (Plaatselijk Belang Twijzel), burgemeester Gerben Gerbrandy (voorzitter stichting Simke Kloosterman) en wethouder recreatie en toerisme Klaas Antuma.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button