HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe dienstkleding voor bodes Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

DOKKUM – De bodes van Noardeast-Fryslân en Dantumadiel lopen er sinds kort prachtig blauw gekleurd bij, in hun werkzaamheden bij de betreffende gemeentes. Van der Gang herenkleding uit Dokkum leverde de dienstkleding, in samenwerking met Nelleke Mulder Imago Groep uit Sneek. Sibylla Eldering van Van der Gang herenkleding: “We zijn er heel trots op dat we dit voor onze eigen gemeente en voor Dantumadiel mochten doen.”

Het blauw is niet te missen wanneer de bodes aan het werk zijn. Sibylla: “Blauw is een vriendelijke kleur en bovendien een kleur die iemand niet gauw misstaat. Deze Koningsblauwe kleur geeft het blauw een statig en fris tintje.” Op de kleding zijn de logo’s en wapens van de verschillende gemeentes verwerkt. “Geheel volgens de regels die aan dienstkleding verbonden zijn, maar ton-sur-ton, zodat het er niet te dik bovenop ligt”. Het team van bodes van de gemeentes straalt in de nieuwe kleding eenheid en herkenbaarheid uit. Toch is geen pak in het geheel gelijk. “Voor ieder persoon afzonderlijk hebben we de kleding op maat gemaakt, met soms aanpassingen in de kleinste details. Voor de dames een jurkje voor speciale gelegenheden. Afhankelijk van de gelegenheid kunnen de bodes de verschillende items het hele jaar door dragen.”

“Voor ons als Van der Gang was het een mooi project”, vertelt Sibylla verder. “Opdracht was om functionele werkkleding te leveren, wat er tevens goed uit moest zijn, goed te dragen is en goed van kwaliteit. Dat is goed gelukt.” In samenwerking met Nelleke Mulder resulteerde dat in kledingsets die voor iedere bode bestaat uit verschillende items. “We hebben gewerkt met materialen die we niet standaard in de winkel hebben hangen, maar waar we goede ervaringen mee hebben in andere grote projecten. Daarom durven we ook garant te staan voor kwaliteit.” Hoewel de kleding nu is geleverd, zit het er voor Van der Gang nog niet op. “Er volgt nog de nodige nazorg, we blijven zorgen dat alle sets netjes blijven. In die service ligt een groot deel van onze kracht.”

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button