HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe helden in Filmhuis Kollum op zaterdag 24 mei

KOLLUM – Een paar weken geleden is de documentaire ‘Nieuwe Helden’ in zo’n 33 zalen in première gegaan. Deze is gemonteerd door de oud-Buitenposter Hinne Brouwer. Op zaterdag 24 mei is deze film om 16.30 uur en 20.00 uur in het Filmhuis in Kollum te zien.

‘Nieuwe helden’ is een film waarbij een Nederlandse wielerploeg gevolgd wordt tijdens de Tour de France van vorig jaar. De ploeg wil zich bewijzen dat je ook zonder doping kunt winnen. In de honderdste editie van de Tour de France zint het jonge Nederlandse team van Argos-Shimano op revanche op de oude garde die door jarenlang dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt. Dicht op de huid, in cinema vérité stijl, volgt de film van Dirk Jan Roeleven het jonge team. Mathijs van Nieuwkerk noemde Nieuwe Helden in De Wereld Draait Door: één van de mooiste sportdocumentaires die ooit gemaakt is.

 

Filmhuis Kollum,  Regisseur Dirk Jan Roeleven en editor Hinne Brouwer zijn aanwezig.

Het leek de jongere broer van Hinne, Harry Brouwer die nog steeds in Buitenpost woont, een leuk idee als deze film in Kollum zou kunnen draaien. Hinne Brouwer:,,Ondanks dat zo’n film alleen in de wat grotere bioscopen draait heb ik de distributeur toch zover gekregen dat hij toestemming heeft gegeven in het Filmhuis van Kollum. Dat deze filmzaal klein is, maakt het juist zo speciaal.”

Dirk Jan Roeleven, regisseur en beste vriend gaat Brouwer vergezellen tijdens de voorstelling. Zij vertellen samen iets over het ontstaan van de film en beantwoorden eventuele vragen.

 

Informatie over tijden en reserveren

 

  • Zaterdag 24 mei in Filmhuis Kollum, Oostenburgstraat 2 te Kollum
  • Twee voorstellingen om 16.30 en 20.00 uur.
  • De voorstelling van 16.30 uur is uitverkocht.
  • Voorstelling van 20.00 uur zijn nog plaatsen
  • Entree 5 euro per persoon.
  • Reserveren kan 24/7 via de reserveerlijn van Filmhuis Kollum 0511-452282.

 

Voor meer informatie  0511-452282.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button