HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe koplopers duurzaam ondernemen van start in Achtkarspelen

BUITENPOST – Op maandagavond 29 september gaven zes nieuwe bedrijven, samen met de gemeente Achtkarspelen, de aftrap voor het derde Koploperproject. Luimstra Loonbedrijf uit Surhuizum,Visser Ontwerpburo uit Surhuisterveen, Fritech Personeelsdiensten uit Buitenpost, Autoschadeherstelbedrijf Minno van der Werf uit Surhuisterveen, Health2Work uit Surhuisterveen en Haitsma Beton uit Kootstertille gaan concreet aan de slag met duurzaam ondernemen. De gemeente verwacht dat er uiteindelijk tien nieuwe bedrijven zullen deelnemen aan het Koploperproject.

Vertegenwoordigers van de bedrijven ondertekenden maandagavond samen met wethouder duurzame ontwikkeling Marten van der Veen de deelnemersovereenkomst. De nieuwe koplopers willen meer inzicht krijgen in de kansen die duurzaam ondernemen hen biedt. Bovendien hopen zij ook aan anderen te laten zien dat duurzaam ondernemen niet lastig is maar juist voordelen kan opleveren. Per bedrijf wordt een duurzaamheidsprofiel gemaakt en worden mogelijke verbeteringen besproken. Dit resulteert in een actieplan waarmee de ondernemers zelf aan de slag kunnen.

Ook de koplopers uit de tweede fase waren uitgenodigd voor een evaluatie van hun project. Het project kreeg van hen een dikke acht. Eén van de deelnemers was Oegema Internationaal transport uit Surhuisterveen. Door kleine investeringen bespaart Oegema nu 4% op het brandstofverbruik. Een andere deelnemer was dagbesteding Daelders Plak in Drogeham. Het project heeft deze ondernemer vooral in zijn kracht gezet, waardoor hij heeft geïnvesteerd in zaken die goed zijn voor zijn deelnemers en medewerkers. Hij denkt nog na over een elektrische auto voor het taxivervoer.

Wat koplopers in Fryslân nog meer hebben gedaan is te vinden op de website www.goodstartfriesland.nl.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button