HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe laag asfalt op weg (N355) door Twijzel

TWIJZEL – De nieuwe weg N355 door Twijzel blijkt op een aantal plekken in het asfalt onregelmatigheden te vertonen. Onderzoek heeft dat uitgewezen. Er is geen gevaar voor de verkeersveiligheid, maar de provincie Fryslân en de aannemer BAM hebben toch besloten de deklaag op enkele plekken te vervangen. Dat doen ze omdat ze alleen de beste kwaliteit willen afleveren. De werkzaamheden vinden naar verwachting in het voorjaar van 2015 plaats.
Het onderzoek is op verzoek van de provincie en de BAM uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau (KOAC NPC).  Zij deden begin oktober een vlakheidsmeting. Dit betekent dat ze hebben gekeken hoeveel hoogteverschil oftewel macro-reliëf er in het asfalt zit. Hieruit blijkt dat in totaal een stuk van ongeveer 700 meter asfalt niet voldoet aan de normen. Dit is verdeeld over drie locaties: het stuk van rotonde Kootstermolen tot aan het tankstation Shell; een gedeelte van het rode asfalt vlakbij de fietsoversteek Beukerpaedtsje en het stuk van de fietsoversteek Beukerpaedtsje tot aan de afslag de Wedze. Op deze drie locaties zal de aannemer de bovenste deklaag van het asfalt vervangen.

 

Weg drie dagen dicht in 2015

Om de N355 gedeeltelijk opnieuw te asfalteren, is het noodzakelijk de weg drie dagen af te sluiten voor verkeer. De precieze data van deze afsluitingen zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk worden de werkzaamheden in het voorjaar van 2015 uitgevoerd. Hier is bewust voor gekozen vanwege de weersomstandigheden. De bovenste laag van het asfalt wordt vervangen. Als dit gebeurt bij een te lage buitentemperatuur bestaat de kans dat er opnieuw oneffenheden in de weg ontstaan. Ook wil de provincie stremmingen graag vroegtijdig communiceren.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button