HoofdnieuwsRegionaalSport

Nieuwe trainer en sponsor voor Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Zaterdagmiddag hield Friese Boys de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, die ook dit keer druk werd bezocht.

Voorzitter Eppie Klaver blikte nog even terug op het afgelopen jaar. “Het was een bewogen jaar. We hadden de festiviteiten van het 65-jarig bestaan en we speelden een goede competitie. Dan was er nog de opkomst van de 45+ groep. Bovendien waren er bij de jeugd veel kampioenen zoals C2, D1, E3 en de mini-pupillen.” Een daverend applaus voor de kampioenen was het resultaat.

Het bleek dat de komst van een nieuwe trainer noodzakelijk was. “We kregen spontaan zes reacties, dat moet wel duiden op een positieve uitstraling”, aldus Klaver. “De nieuwe trainer wordt Jaap Visser uit Zwaagwesteinde. Kees Ros blijft trainer van het tweede elftal. Jaap Visser was trainer bij o.a Trynwâlden, Marum, Zwaagwesteinde, VEV ’67, SC Veenwouden en bij de dames van WTOC.

Eppie Klaver vermeldde dat ook bij Friese Boys respect een grote plaats inneemt. Dit naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen onlangs op een voetbalveld. “Dat was vreselijk dat mag niet gebeuren, nooit meer”, aldus de voorzitter. “Emoties tonen mag, maar nooit op deze manier. Friese Boys wil daarom respect daarom hoog in het vaandel houden.”

Daarna werd na 14 jaar afscheid genomen van bestuurslid Harry van der Beek. Van der Beek kreeg als aandenken een mooi wandbord en diverse andere cadeau’s. Nieuwe bestuursleden zijn Ben Noorlander en Django Damsma.

Verder meldde de voorzitter dat de bingo momenteel helaas niet goed loopt en dat stoppen daarmee wellicht noodzakelijk is. Tot slot werd als nieuwe kledingsponsor van het eerste elftal Gommers Houtbouw uit Kollumerzwaag gepresenteerd. Het eerste elftal krijgt een nieuw tenue en nieuwe tassen aangeboden. Eigenaar Tjipco Gommers kreeg als aandenken een ingelijst Friese Boys shirt met opdruk aangeboden. Daarna bedankte Klaver iedereen voor de aandacht en bleef het nog lang gezellig in de kantine.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button