HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwe website Noordoost Friesland maakt 92 dorpen in Noordoost Friesland zichtbaar en vindbaar

DE WESTEREEN – De nieuwe website van Noordoost Friesland maakt de stad Dokkum en 91 dorpen, maar ook 1500 bedrijven in Noordoost Friesland direct zichtbaar en vindbaar. Er zijn 92 dorpspagina’s die als digitaal startpunt fungeren.  Volgens Roeland Westra, projectmanager NOFCOM, fungeert de nieuwe website als een lokale Google om inwoners uit te dagen om op zoek te gaan naar producten en diensten van bedrijven uit eigen regio.

92 individuele dorpspagina’s
Elk dorp heeft  een eigen startpagina met een unieke foto van het dorp met daarop een kenmerkend beeld. Bij het opstarten van Noordoost Friesland.nl gaat iedere online bezoeker gaat automatisch naar de startpagina van het dorp of de stad waar diegene zich dan bevindt. Een online bezoeker uit bijvoorbeeld Dokkumer Nieuwe Zijlen start op de dorpspagina van Dokkumer Nieuwe Zijlen. In een oogopslag is de online bezoeker op de hoogte van het nieuws, de agenda en de aanwezig bedrijven van het eigen dorp.

Zoeken in eigen dorp
De nieuwe site heeft  een eenvoudige zoekfunctie. Op basis van zoekwoorden of zoekwoordcombinaties zijn producten en diensten van bedrijven in eigen dorp als eerste te vinden. Naast bedrijven zijn ook winkels, onderwijsinstellingen, overheden en het verenigingsleven vindbaar in eigen dorp. Vervolgens komen de zoekresultaten in de eigen gemeente en de regio Noordoost Friesland naar voren.

Eigen dorpspagina beheren
Dorpen hebben de mogelijkheid om de eigen dorpspagina zelf te beheren. Hiertoe kunt u contact opnemen met [email protected]. Samen zorgen we voor een actuele en interessante dorpspagina.

Digitale vindbaarheid bedrijven verbeteren
Bedrijven hebben de mogelijkheid om de digitale vindbaarheid te vergroten met de nieuwe website van Noordoost Friesland.nl. Check snel of uw bedrijf al vindbaar is op de nieuwe website. Om uw bedrijf toe te voegen op de website kunt u mailen met [email protected]. Hiermee zet uw bedrijf een eerste stap op het gebied van digitaal ondernemerschap.

Digitaal Ondernemerschap
Noordoost Friesland.nl is een initiatief van NOFCOM, leerbedrijf van ROC Friese Poort. Doelstelling van NOFCOM is om MKB bedrijven in Noordoost Friesland te begeleiden op het gebied van digitaal ondernemerschap. Dit is het verbeteren van de online vindbaarheid. Voor meer informatie over digitaal ondernemerschap kunt u bellen met 06-48138492.

De website is gerealiseerd in samenwerking met 2 internetpartners uit Noordoost Friesland, Orange Online en Wakker Media.

Elke dag het nieuws uit Noordoost Friesland? Volg ons via www.twitter.com/nofriesland

Trots om in Noordoost Friesland te wonen en te werken? Like ons via www.facebook.com/noordoostfryslan

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button