HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwjaarsreceptie gemeente Kollumerland

KOLLUM – Maandagavond 4 januari was de de Nieuwjaarsreceptie gemeente Kollumerland c.a in het gemeentehuis in Kollum. Muzikaal intermezzo werd verzorgd door Roelien Ytsma van Cultuurcentrum de Wâldsang. Voor een komische noot op deze avond zorgde het Kollumer cabaretduo Jasper  en Lutske, gespeeld door Jan Meester en Els Hoekstra, zij keken met een knipoog naar de politiek van Kollumerland.

Burgemeester Bearn Bilker begon na het welkomstwoord aan de nieuwjaarstoespraak. Hij sprak over de hulpverleningsdiensten, politie, brandweer en de Veiligheidsregio Fryslân en de DDFK-gemeenten.

Hij vertelde ook over de vernieuwing in de zorg. Het jaar 2015 heeft vooral in het teken gestaan van het organiseren van de zorg voor de burgers, dat is goed gegaan, aldus de burgemeester. In 2016 gaat de gemeente zich meer richten op de vernieuwing in de zorg. Dat we meer met onze maatschappelijke partners zoals plaatselijke belangen, kerken, professionele organisaties als de thuiszorg een ook medische zorg willen bekijken hoe  inwoners elkaar onderling nog meer zouden kunnen ondersteunen. Dus meer preventief.

De burgemeester zegt erg content te zijn over de Veiligheidsregio, het samenwerkingsverband van alle gemeenten in Fryslân. Dat betreft de gezondheidszorg, de GGD dus, de brandweer en de hulpverlening bij rampen en ongelukken, de GHOR.

Kollum blijft een belangrijke kern voor voorzieningen. Concentratie van voorzieningen wordt het sleutelbegrip. Het gemeentebestuur van Kollumerland wil dat Kollum in dat geheel een zeer belangrijke plaats inneemt. Daarom ook de scholenbouw, met daarbij de nodige voorzieningen, zoals bibliotheek en De Colle.

De afgelopen maanden stonden gemeenten voor de zware klus om vluchtelingen op te vangen. Kollumerland heeft daar verantwoordelijkheid in genomen en doet dat nog.

Als laatste spreekt de burgemeester nieuwjaarswensen uit.

Klik hier voor de hele Nieuwjaarstoespraak.

Na afloop van het officiële gedeelte hield de nestor/vice-voorzitter van de gemeenteraad Wieger Rekker een toespraak waarna burgemeester Bearn Bilker de expositie van beeldend kunstenares Aafke Holman en beeldhouwer Pyr Bosma opende. In de expositie, georganiseerd door Stichting Kunst Kollumerland, staan de huidige situatie in de wereld en recente, gewelddadige gebeurtenissen centraal.

De expositie is te bezichtigen van dinsdag 5 januari tot en met vrijdag 12 februari 2016 tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt de expositie wel bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button