HoofdnieuwsRegionaal

Nieuwjaarsreceptie gemeente Kollumerland c.a druk bezocht

KOLLUM – Op donderdagavond 2 januari 2014 hield de gemeente Kollumerland c.a de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Kollum. Burgemeester Bearn Bilker heette iedereen van harte welkom op deze avond. Jan van Groningen uit Oudwoude zorgde voor het muzikale intermezzo. Samen met zijn accordeonist Aant Westra vertolkte Jan van Groningen liedjes van de Groningse zanger Ede Staal.
Voor een komische noot op de avond zorgde het Kollumer cabaretduo Jasper  en Lutske , gespeeld door Jan Meester en Els Hoekstra, zij kijken met een knipoog naar de politiek van Kollumerland.

Hierna hield de burgemeester Bilker zijn nieuwjaarstoespraak.Onze nieuwjaarsrecepties zijn altijd een feest;  aldus Burgemeester Bilker. Er is sprake van een goede en vriendschappelijke stemming, er is sprake van elkaar ontmoeten, zo in het begin van het nieuwe jaar en vooral; we wisselen zaken, over elkaar, ons leven, ons wel en wee, ons werk en over de gemeente. Dat is waardevol en ook voor ons als gemeentebestuurders een hoogtepunt om u allen te treffen.

Er werd verteld wat onder andere de doelstellingen is voor de gemeente in  2014. Burgemeester Bilker noemde 2013 een  historisch jaar. Niet alleen meteorologisch gezien was het jaar opvallend, er was sprake van enkele historische gebeurtenissen, zoals een nieuwe veelbelovende paus, de troonwisseling, 200 jaar koninkrijk en het overlijden van een voorbeeld voor ons allen, Nelson Mandela. Ook werd gesproken over de maatregelen over  alcohol bij jongeren in de gemeente en dat de  Kollumer brandweer per 1 januari is opgegaan in de Veiligheidsregio Fryslân. Onze brandweer in Kollum was al sinds 2005 in Brandweer N.O. Fryslân. Dat beviel goed. De Kollumer brandweer was technisch en qua operationaliteit en manschappen op orde. De gemeente Kollumerland heeft 3 cruciale punten in de komende tijd: Centrale huisvesting onderwijs en voorzieningen in Kollum, infrastructuur, verbetering toegang Kollum en  woonbeleid in de gemeente.

Na afloop van het officiële gedeelte opende burgemeester Bearn Bilker de expositie van de kunstenares Rita Bakhuijsen uit Warfstermolen. Rita Bakhuijsen is in 1950 geboren in Amsterdam. Pas in 2003 is ze met haar opleiding begonnen aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Daarna heeft ze de vijfjarige vakopleiding aan de Kunstacademie Leiden/Haarlem gevolgd. Rita Bakhuijsen maakt olieverfschilderijen. Haar onderwerpen zijn mensen, dieren en landschappen. Sinds december 2012 woont ze in Warfstermolen. Hier heeft ze een eigen atelier, Atelier ’t Huys van Bakhuysen. De gemeente Kollumerland c.a. heeft vele goede kunstenaars en daar zijn we trots op. Om daar uiting aan te geven wordt het gemeentehuis beschikbaar gesteld voor exposities. Het is traditie dat tijdens de nieuwjaarsreceptie een nieuwe expositie wordt geopend. Dit jaar is Rita Bakhuijsen uit Warfstermolen gevraagd een deel van haar werk te laten zien.

Expositie

De expositie is te bezichtigen van 2 januari tot en met 14 februari 2014, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button