HoofdnieuwsRegionaal

Nij Smellinghe één van de meest voedselveilige ziekenhuizen van Nederland

DRACHTEN – Op donderdag 29 januari 2015 is tijdens het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2015 in Apeldoorn door Stichting Veiligvoedsel.nl de Veiligvoedsel.nl Award 2015 uitgereikt. Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten nam de award niet mee naar huis, maar staat wel in de top 3 van Beste Ziekenhuis, als het gaat om voedselveiligheid. Daarmee is het Drachtster ziekenhuis dus één van de meest voedselveilige ziekenhuizen van Nederland.

 

Nij Smellinghe was eerder genomineerd voor de Veiligvoedsel.nl Award 2015, nadat alle onderdelen van de maaltijdvoorziening in het ziekenhuis in 2014 en de jaren daarvoor het keurmerk VeiligVoedsel van Stichting Veiligvoedsel.nl behaalden. Door de hoge cijfers kwam Nij Smellinghe, samen met twee andere Friese ziekenhuizen, in de top 3 van Beste Ziekenhuis.

 

Met het keurmerk VeiligVoedsel toont Nij Smellinghe aan dat ze veilig omgaat met het bereiden en behandelen van voedsel en dat ze de gezondheidsrisico’s rond voedingsmiddelen tot het minimum beperkt.

 

“Ondanks dat we de award niet hebben gewonnen, zijn we er heel trots op dat het hele voedingsproces in Nij Smellinghe het keurmerk VeiligVoedsel mag dragen en hoge cijfers heeft behaald”, aldus hoofd Voedingsdienst Cor de Boer. “In Nij Smellinghe vinden we lekker eten heel belangrijk, maar mensen kunnen er bij ons ook vanuit gaan dat we veilig voedsel serveren.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button