Regionaal

Nij Smellinghe ontvangt goud met een glimlach

DRACHTEN – De afdeling Kindergeneeskunde van Nij Smellinghe is per woensdag 2 november  trotse eigenaar van de Gouden Smiley. De Smiley is het kwaliteitskeurmerk vanuit het perspectief van kind en ouders dat inzicht geeft in de kindgerichtheid van de medische zorg. Het geeft aan dat de zorg voldoet aan alle criteria die Stichting Kind en Ziekenhuis daaraan stelt. Na een uitgebreid visitatieproces is geconcludeerd dat de kinder- en dagbehandelingsafdeling van Nij Smellinghe met vlag en wimpel is geslaagd. Eind 2015 mocht de Kraamafdeling van ziekenhuis Nij Smellinghe de bronzen Smiley reeds in ontvangst nemen. Voor deze discipline het hoogst haalbare.

Criteria gouden Smiley

Tijdens de toetsing is gekeken naar onderdelen zoals het kind-zijn, pijn en angst, respect en privacy, informatie, afstemming en samenwerking, ouders, accommodatie en de medewerkers.  Naast de observatie van het visitatieteam en de visitatiecommissie zijn ook ervaringsverhalen van jonge patiënten opgenomen in het rapport. Nadrukkelijk wordt in het rapport genoemd dat de kinder- en dagbehandelingsafdeling wordt ervaren als laagdrempelig, open, gemoedelijk en persoonlijk. En dat er wordt getracht om er alles aan te doen, zodat het kind en de ouders hun normale leven zoveel mogelijk kunnen voortzetten.

Marinka van Beukering, Hoofd Kindergeneeskunde: “Wij zijn enorm trots! Als team hebben wij aangetoond dat je samen veel kunt bereiken. Beleid maken, daarmee begint het. Om vervolgens samen de handen uit de mouwen te steken en alle doelen realiseren. Wij gaan dit heugelijke feit een feestelijk tintje geven. Vanzelfsprekend samen met onze kleine gasten en hun ouders.”

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button