Buiten regio

Nij Smellinghe ontvangt Spataderkeurmerk

DRACHTEN – Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft het Spataderkeurmerk 2016 ontvangen van patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep. Het keurmerk helpt patiënten om een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaat- en spataderzorg wordt aangeboden. Nij Smellinghe heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spataderen en goede spataderzorg.

Om in aanmerking te komen voor deze keurmerken moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan, die de Hart&Vaatgroep heeft opgesteld. Eén van de criteria is bijvoorbeeld dat de diagnose en voorstel voor behandeling zo mogelijk op één dag plaatsvindt. Nij Smellinghe voldoet aan alle kwaliteitscriteria die de patiëntenvereniging heeft opgesteld.

Dermatoloog R. Damstra en Chirurg O.R.M. Wikkeling zijn blij met de erkenning: ‘Het keurmerk onderstreept het succes van onze gezamenlijke zorg voor de patiënt. Voor patiënt en verwijzer is er een eenduidige, laagdrempelige benadering in diagnose en behandeling’.

Hart&Vaatgroep

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg kunt u zien welke ziekenhuizen het Spataderkeurmerk hebben gekregen en wat de nieuwe criteria zijn.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button