Buiten regioRegionaal

Nij Smellinghe steunt Nederland Rookvrij

KOLLUM – Ziekenhuis Nij Smellinghe is partner geworden van de Alliantie Nederland Rookvrij. Alliantie Nederland Rookvrij zet zich in voor een rookvrij Nederland, waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Samen willen wij op weg naar een Rookvrije Generatie.

Eventuele rookverslaving van patiënten wordt in Nij Smellinghe altijd besproken. Patiënten krijgen voorlichting over de gevolgen van het roken en krijgen het advies om te stoppen met roken. Nij Smellinghe biedt patiënten diverse mogelijkheden aan om te stoppen met roken, onder andere door middel van een professioneel stopprogramma via de polikliniek stoppen-met-roken onder deskundige begeleiding.

Sinds 2016 is het terrein van ziekenhuis Nij Smellinghe al rookvrij. ‘Als ziekenhuis hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid’, zegt Theo Hiemstra lid van Raad van Bestuur. ‘Wij gaan met dit partnerschap op weg naar een Rookvrije Generatie. Wij willen met regionale partners samenwerken om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken’.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button