Sport

NK groepsspringen C-lijn Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 10 juni zijn de NK Groepspringen C-lijn gehouden in Surhuisterveen, welke georganiseerd werden door WSBF in samenwerking met de KNGU. De wedstrijden vonden plaats met volle tribunes en onder tropische omstandigheden.

Eerder was er door de teams gesprongen in het Limburgse Bocholtz en de prestaties daar bepaalden voor één derde uiteindelijk de totaal score in Surhuisterveen. De deelnemende teams kwamen verspreid uit het hele land naar Surhuisterveen om hun prestaties te laten tonen, zelfs uit Landgraaf en Middelburg.

WSBF had zich op alle toestellen geplaatst met een dames jeugd- en juniorenteam. Daarnaast werd binnen de categorie mix jeugd nog afzonderlijk door het jeugdteam op de airtumbling gesprongen.

Het jeugdteam behaalde de gouden plek op de airtumbling en een verdienstelijke derde prijs op het toestel kast/plankoline binnen de categorie mix jeugd.

De dames junioren sprongen op alle toestellen strakke en regelmatige oefeningen, wat ook terug was kwam in de scores. De dames junioren behaalden op vijf toestellen maar liefst viermaal een tweede plaats. Op het springtoestel pegasus werd een vijfde plaats behaalde.

Zowel na de afloop van het morgen als middagprogramma werden de deelnemers met lovende woorden toegesproken door de wethouder van sport van de gemeente Achtkarspelen, de heer J. Spoelstra. Hij reikte vervolgens ook de prijzen uit aan de winnende teams.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button