Regionaal

Noa Daannette Groenevelt nieuwe kinderburgemeester van Dongeradeel

DOKKUM – Op woensdagmiddag 26 oktober vonden de verkiezingen voor de nieuwe kinderburgemeester van Dongeradeel plaats. Maar liefst dertien leerlingen uit groep 7 of 8 van de basisschool stelden zich kandidaat. Zij kwamen met familie, vrienden en vriendinnen naar de raadszaal in Dokkum. Na een spannende strijd werd Noa Daannette Groenevelt van de CBS Eben Haëzer uit Dokkum gekozen als achtste kinderburgemeester van de gemeente Dongeradeel.

De kandidaten moesten zich in maximaal drie minuten presenteren aan een jury bestaande uit burgemeester Marga Waanders en de raadsleden Romke Hoekstra en Jannie van Midlum-Huisman. De huidige kinderburgemeester Chloë Monsma had een adviserende stem. De verkiezingen stonden onder leiding van dagvoorzitter Rebecca Slijver.

De presentaties waren stuk voor stuk van een hoog niveau. Het was voor de jury daarom een moeilijke taak om drie finalisten te kiezen. Uiteindelijk gingen Fajah Elharkati, Noa Daannette Groenevelt en Ketsia Gruintjes door naar de finaleronde, waarin ze een extra opdracht moesten uitvoeren. Na een kort overleg koos de jury voor Noa Daannette Groenevelt als winnares en dus als nieuwe kinderburgemeester van Dongeradeel.

Noa Daannette Groenevelt wordt op donderdagavond 27 oktober in de raadsvergadering officieel geïnstalleerd als achtste kinderburgemeester van Dongeradeel. De raad neemt dan ook afscheid van Chloë Monsma, de vorige kinderburgemeester van Dongeradeel.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button