Regionaal

Noardlike Fryske Wâlden steunt Swaddekuier

BUITENPOST – Zaterdag 1 juli is de tiende editie van de Swaddekuier. De vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) werkt samen met de organisatie van het wandelevenement aan de routes van 10, 20 en 40 kilometer door het mooie coulisselandschap.

Deze routes vanuit Buitenpost passeren het agrarische bedrijf van maatschap Veenstra in Twijzel, waar een informatiestand van de NFW is ingericht en allerlei activiteiten plaatsvinden. Onder andere zullen hier dronebeelden van het landschap te zien zijn en worden er foto’s van de wandelaars gemaakt.

 De Swaddekuier gaat ieder jaar door het werkgebied van de Noardlike Fryske Wâlden. Wandelaars ervaren dat de aangesloten boeren hier zorgen voor onderhoud van elzensingels, dykswâlen en pingo’s en zich inzetten voor de weidevogels. Bij het melkveebedrijf van de familie Veenstra in Twijzel kunnen deelnemers aan de Swaddekuier zich laten informeren over het agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Op dit rustpunt wordt melk en karnemelk geschonken en kaas uitgedeeld.

Dit jaar is een van de thema’s het samenbrengen van jongeren en het cultuurhistorische landschap van de Noardlike Fryske Wâlden. De organisatie van de Swaddekuier biedt basisscholen in de regio in het jubileumjaar de mogelijkheid om ook als school of klas mee te lopen. De Swaddekuier start en finisht in Buitenpost met afstanden van 10, 20 en 40 kilometer.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button