EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Obs De Mienskip loopt mee met de Swaddekuier

BUITENPOST – Openbare basisschool De Mienskip in Buitenpost is de eerste basisschool die zich heeft aangemeld voor de Swaddekuier. De groepen 7 en 8 zullen een afstand van tien kilometer lopen op vrijdag 28 of zaterdag 29 juni. De organisatie van de populaire wandeltocht verwacht dat nog meer scholen zullen meedoen aan de kuier door de Noardlike Fryske Wâlden.

Sporten is gezond. Het is belangrijk op jonge leeftijd te beginnen met bewegen. Dit jaar besteedt de Swaddekuier extra aandacht aan de jeugd met als doel ze kennis te laten maken met het sportieve karakter van het wandelevenement. Het bestuur heeft alle scholen in Achtkarspelen en de omringende gemeenten benaderd om mee te doen. Tijdens de tocht kunnen de kinderen zich vermaken met verschillende activiteiten langs de route, waarbij ook nog een beroep wordt gedaan op enkele andere talenten dan lopen. Bovendien kan de jeugd kennis maken met de natuur in de Friese Wouden.

Het bestuur rekent erop dat de aanmelding van obs De Mienskip navolging krijgt. “We hopen dat er meer groepen kinderen enthousiast zijn en graag mee willen doen aan de Swaddekuier. Deelname kost weinig. Tot en met twaalf jaar is deelname gratis. Wel moeten deze kinderen worden begeleid door een volwassene. Voor volwassenen is de bijdrage slechts € 4 per dag”, vertelt secretaris Nynke Kloosterman.

De starttijden van de 10 kilometer zijn voor beide dagen van 9.00 – 12.00 uur. Bij voldoende deelname van scholen kan de vertrektijd op vrijdag verlengd worden naar 13.00 uur. De routes van de Swaddekuier op 28 en 29 juni zijn 10, 20 of 40 kilometer lang en gaan door de wijde omgeving van Buitenpost. Er kan op één of twee dagen worden gestart. Het is mogelijk vooraf in te schrijven via www.swaddekuier.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button