HoofdnieuwsRegionaalSport

Oebele Schokker terug bij Harkemase Boys

HARKEMA – Oebele Schokker speelt na de winterstop weer voor Harkemase Boys. De 30-jarige speler stond onder contract bij Cambuur, maar met die club bereikte Schokker vorige week een akkoord over de ontbinding van zijn contract. Schokker speelt de komende 2,5 jaar voor Harkemase Boys. Hij krijgt rugnummer 10.

Met de terugkeer naar het oude nest hoopt “Oepie” het plezier in het voetbal terug te vinden. Met Harkemase Boys werd Schokker tussen 2007 en 2012 twee keer kampioen en won hij twee keer de districtsbeker. Samen met Martijn Barto vormde Schokker jarenlang een gevaarlijk aanvalskoppel. In de zomer 2012, een jaar na Barto en anderhalf jaar na trainer Henk de Jong, maakte “de Maradona fan de Wâlden” de overstap naar SC Cambuur. Voor de Leeuwarders speelde Schokker 43 officiële wedstrijden.

Maar nu keert de technisch begaafde speler terug naar de Fryske Wâlden. In zijn vijf eerdere seizoenen kwam Schokker 176 keer in actie voor Harkemase Boys. Daarin was hij 93 keer trefzeker. Na zijn vertrek in 2012 heeft Schokker altijd goede contacten gehouden bij Harkemase Boys, waaronder met de Technische Commissie van de club. “Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad in Harkema, dus de keuze was snel gemaakt. En het helpt natuurlijk dat er nog veel mensen actief zijn bij de club met wie ik een goede relatie heb. Ik ben Harkemase Boys altijd blijven volgen en het is een geweldige club, dus ik ben blij om terug te zijn. Het is bijna winterstop, maar ik heb veel zin om weer te beginnen!”

Foto  PWFoto.nl / Harkemase Boys.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button