Oefenzege Harkemase Boys op Beloften FC Groningen

HARKEMA – Harkemase Boys heeft dinsdagavond met goed spel een oefenzege geboekt op Jong FC Groningen. Met name in de eerste helft liep het bij Harkemase Boys goed en namen de Harekieten een 3-1 voorsprong (Bacuna en twee keer Constansia). Na rust was het door de harde wind lastiger voetballen, maar bleef het bij vlagen leuk om naar te zien. Uuldriks bepaalde de eindstand op 4-1.

Al in de eerste minuut kwam Harkemase Boys op voorsprong. Een schot van Johnsen Bacuna werd van richting veranderd door Kasper Oldenburger en viel achter doelman Wieger Sietsma. Een paar minuten later lag de bal alweer achter Sietsma. Gersinio Constansia won in de lucht van Keziah Veendorp en Roland Baas na een lange bal van Huisman de Jong. Met een fraaie actie kapte Constansia Veendorp weer uit en vervolgens schoof hij de bal koel langs de Groninger doelman.

Een goed begin en Harkemase Boys bleef domineren. De ploeg speelde goed voetbal en liet fraaie staaltjes zien. Toch kwamen de beloften van trainer Casper Goedkoop halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd. Proefspeler Dominik Mašek kreeg de bal halverwege de helft van Harkemase Boys. Mašek, afkomstig van HSV, kreeg de bal wat gelukkig mee, maar schoot vervolgens knap tussen Raymond Bolt en Jesse Renken de 2-1 achter André Zeldenthuis. Kort daarna was de marge alweer twee. Bryan Inge stuurde Constansia weg, die op snelheid lag. Constansia was verdediger Baas al kwijt en omspeelde vervolgens ook de uitgekomen doelman, waarna hij de bal in een leeg doel kon schuiven. Ruststand 3-1 en Harkemase Boys kon terugkijken op een knappe eerste helft.

Na rust waren er zes nieuwe gezichten bij Harkemase Boys, waaronder een compleet nieuwe voorhoede. Het begin van de tweede helft was voor de bezoekers. Onder de luid coachende Goedkoop zette de ploeg vroeg druk in de opbouw van Harkemase Boys en dat had effect. Er waren al snel kansen voor Dino Islamovic en Jafar Arias, maar beiden wisten Erick Jansema niet te passeren. Ondertussen begon het steeds harder te waaien op sportpark De Bosk, waardoor het steeds lastiger voetballen werd.

Wel werd er twintig minuten voor tijd nog een keer gescoord, opnieuw door Harkemase Boys. Heine Uuldriks, die dinsdagavond voor het eerst na de winterstop weer op het voetbalveld stond, tikte een voorzet van Joram Smits binnen. Smits speelde zich met een mooie actie vrij en bediende Uuldriks perfect. Dat was een van de laatste serieuze wapenfeiten. Een knappe overwinning van Harkemase Boys, dat tevreden kan zijn over het vertoonde spel.

Komende zaterdag speelt Harkemase Boys zijn laatste oefenwedstrijd voordat de competitie weer van start gaat. Op het kunstgrasveld van De Bosk neemt Harkemase Boys het dan op tegen Sneek Wit Zwart, koploper in de zondaghoofdklasse C.

Scoreverloop: 1. Johnsen Bacuna 1-0, 5. Gersinio Constansia 2-0, 25. Dominik Mašek 2-1, 27. Gersinio Constansia 3-1, 71. Heine Uuldriks 4-1

Opstelling Harkemase Boys: André Zeldenthuis (46/Erick Jansema), Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Jordy van Wijk, Sander van Dijken, Raymond Bolt (46/Erich Jongeling), Henny Bouius, Martijn Dijk (46/Oebele Schokker), Johnsen Bacuna (46/Joram Smits), Gersinio Constansia (46/Heine Uuldriks), Bryan Inge (46/Arton Musliu)

Opstelling Jong Groningen: Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Keziah Veendorp, Roland Baas (81/Twan Nieboer), Dennis van Duinen (76/Willem Gootjes), Burak Saban (46/Aydin Hrustic), Jafar Arias, Dominik Mašek, Dino Islamovic, Henk Bos, Kasper Oldenburger

Foto : PWFoto.nl / Harkemase Boys