Buiten regioRegionaal

Officiële afronding wegwerkzaamheden Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 29 oktober zijn de Blauwhuisterweg, Gedempte Vaart en Jan Binneslaan in Surhuisterveen feestelijk geopend door wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen. ‘De nieuwe weg is van deze tijd: uitnodigend voor bezoekers en veilig voor alle gebruikers’, aldus Spoelstra. Om dit bijzondere moment te vieren waren zaterdagmiddag activiteiten georganiseerd in het centrum van het dorp.

De aanpak van de doorgaande wegen in Surhuisterveen is een van de grootste infrastructurele projecten van de gemeente Achtkarspelen. Met de wegwerkzaamheden is de bereikbaarheid, verkeersveiligheid, leefbaarheid en de ruimtelijke kwaliteit in Surhuisterveen verbeterd. Het winkelgebied langs de Gedempte Vaart heeft een flinke opwaardering ondergaan. De kruising van de straat met de Vierhuisterweg is voorzien van een minirotonde en er is veel aandacht besteed aan de veiligheid van fietsers en voetgangers. Voordat de nieuwe weg kon worden aangelegd moest een groot deel van het hoofdriool worden vervangen. Het totale rioolsysteem in de Gedempte Vaart is weer bestand tegen flinke neerslag. Door regenwater zoveel mogelijk te scheiden van vuil water is de waterafvoer duurzamer geworden. ‘Waar mogelijk is vanuit een duurzame gedachte gewerkt. Daar zijn we als gemeente trots op’, zegt wethouder Jouke Spoelstra. Eind november wordt het laatste groen aangeplant.

Het ontwerp voor de herinrichting is tot stand gekomen in samenspraak met aanwonenden, ondernemers en andere betrokkenen. Tijdens de wegwerkzaamheden werd veel aandacht besteed aan verkeersveiligheid. Basisscholen ‘De Bernebrêge’, ‘De Hoekstien’ en ‘it Skriuwboerd’ kregen instructies van een veiligheidsdeskundige over de veiligheid op en rondom het werkterrein.

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button