HoofdnieuwsRegionaal

Officiële opening “Halbertsma State” in Kollum

KOLLUM – Wethouder Jan Benedictus van de gemeente Kollumerland en Jeannette Dekker directeur-bestuurder van Thús Wonen hebben maandagmorgen de officiële opening uitgevoerd van de zeventien nieuwbouw huurappartementen aan de Halbertsmastraat in Kollum, de openingshandeling was het onthullen van de nieuwe naam van het gebouw.

Begin april 2015 is begonnen met de bouw van zeventien levensloopbestendige appartementen en deze zijn in maart 2016 opgeleverd. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is in nauwe samenwerking met de gemeente Kollumerland c.a., Thús Wonen en Adema Architecten tot stand gekomen en in opdracht van Thús Wonen gerealiseerd door aannemer Kolthof uit Stiens.

De unieke ligging aan de doorgaande vaarroute van Kollum, aan de rand van het centrum, maakt de locatie bijzonder aantrekkelijk en biedt een perfecte woonlocatie voor huurders. In dit type woning kunnen bewoners ondanks een fysieke beperking zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De appartementen zijn inmiddels verhuurd en het enige wat nog ontbrak was een naam voor het gebouw. De nieuwe bewoners zijn betrokken geweest bij het bedenken van de naam en de winnende naam werd op locatie onthuld.

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button