HoofdnieuwsRegionaalSport

Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos start in Centrumcross Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Het Wielercomité Surhuisterveen heeft voor de Centrumcross een geweldige klapper gemaakt met het vastleggen van Olympisch- en wereldkampioene wielrennen Marianne Vos. Zij pakte in Londen de Olympische titel in de wegwedstrijd, won in Valkenburg de wereldtitel op de weg en is tevens regerend wereldkampioen veldrijden.

Hoewel ze op 21 oktober niet aan de start verscheen in de eerste wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Tabor blijft zij de wereldranglijst in het veldrijden aanvoeren. Na een slopend seizoen heeft zij het wielrennen even op een laag pitje gezet. “Het is de bedoeling dat ik op 23 december in Namen de eerste wereldbekerwedstrijd rijd”, liet zij weten. Haar seizoenstart in het veld  maakt zij echter op 25 november in Gieten.

De 25-jarige Brabantse uit Meeuwen is een van de eerste vrouwen, die haar deelname toezegde aan de Centrumcross in Surhuisterveen. Deze wordt gehouden op donderdag 3 januari. “We zijn op dit moment volop in onderhandeling met nog meer toppers uit het internationale veldritpeloton bij de vrouwen”, laat organisator Andries Nieuwenhuis weten. “Onze insteek is een sterk damesveld en met het vastleggen van Marianne Vos is de eerste stap gezet.”

De Centrumcross omvat een uitgebreid programma. Naast de vrouwen komen bij de mannen aan het vertrek de masters, de amateurs en de professionals en beloften. Ook dit jaar komen er bij de mannen weer een aantal internationale toppers aan de start. De onderhandelingen daarover zijn in volle gang. Op de website www.wielrennensurhuisterveen.nl is aanvullende informatie te vinden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button