Regionaal

OMT Lauwers College avond vol uiteenlopende muziek

BUITENPOST – Het Lauwers College in Buitenpost bruist donderdagavond 19 maart van de muzikale activiteiten. Op het programma – met ‘vet veel nummers’ – staat het gratis toegankelijke openbaar muziektentamen (OMT). ,,Het belooft een hele leuke avond met veel afwisseling te worden.”

Op de avond passeren allerhande muzieksoorten de revue. Dat gebeurt in wisselende samenstellingen en individueel. Ook wordt een grote verscheidenheid aan instrumenten bespeeld en treedt er een band op. In totaal worden maar liefst 36 nummers ten gehore gebracht in een sfeervolle entourage.

Vier leerlingen die meedoen aan het openbaar muziektentamen én in de organisatie van het jaarlijkse evenement zitten, zijn André Hoekstra, Justine van der Wal, Tsjerk Buruma en Baukje Elzinga. De havo-5-scholieren – drie van hen nemen ook de presentatie van de avond voor hun rekening – kijken reikhalzend uit naar het OMT. ,,Het is geweldig dat school deze mogelijkheid biedt om podiumervaring op te doen. Het geeft ook een kick om daar te staan.”

Aan het OMT doen leerlingen mee die muziek in hun eindexamenpakket hebben. Dit betekent dat ook leerlingen van havo 4, vwo 4 en vwo 5 op het festijn gaan optreden. André Hoekstra, Justine van der Wal, Tsjerk Buruma en Baukje Elzinga verschenen derhalve vorig jaar ook al op de bühne. ,,Dat was een hele mooie ervaring, maar ook spannend. Muziek maken op zo’n podium is wél durven.”

Het muziektentamen kent op het Lauwers College al lange tijd een openbaar karakter. André Hoekstra, Justine van der Wal, Tsjerk Buruma en Baukje Elzinga vinden het lovenswaardig dat school het tentamen op deze manier invulling geeft. ,,Het is schitterend dat je de kans krijgt om voor een groot publiek op te treden. Er zit best wel veel talent op school. Dat is verbazingwekkend. Een avond als het OMT zorgt ook voor een boost. Het openbaar muziektentamen geeft energie en inspireert.”

Over het muziekonderwijs op het Lauwers College zijn de leerlingen trouwens sowieso zeer te spreken. ,,Er is hier de mogelijkheid om je goed te ontwikkelen op muzikaal vlak. We helpen elkaar ook naar een hoger niveau.” Daarnaast vormen de lessen een zeer welkome afwisseling in het dagelijkse rooster. ,,Muziek is een uitlaatklep; je kunt je gevoel in muziek kwijt. Het zorgt ook voor een andere stemming wanneer je even lekker praktisch bezig bent in plaats van te neuzen in theorieboeken.”

Naast de muzikale invulling nemen de leerlingen ook de andere facetten van de OMT-avond voor hun rekening. Zo dragen ze onder meer zorg voor de technische aspecten, de aankleding van de zaal en de catering. Het publiek staat een fascinerende avond vol entertainment met alles erop en eraan te wachten, aldus de leerlingen. ,,Het is zéér de moeite waard om langs te komen.”

Het openbaar muziektentamen op 19 maart in de aula van het Lauwers College in Buitenpost begint om 19.30 uur. De deuren van het schoolgebouw aan De Hoefslag zijn open vanaf 19.00 uur.

Tsjerk Buruma, André Hoekstra, Baukje Elzinga en Justine van der Wal (v.l.n.r.) staan in de startblokken voor het OMT. ,,Het is schitterend dat je de kans krijgt om op deze manier op te treden.” Foto: Lauwers College

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button