Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Onderhoudswerkzaamheden 56 woningen in Kollumerzwaag

DOKKUM – Thús Wonen wil haar klanten een kwalitatieve en betaalbare woning bieden. Daarom heeft Thús Wonen een grootschalig onderhouds- en verbeterprogramma voor een groot aantal woningen in 2015. Onderdeel van dit programma is het groot onderhoudsproject in Kollumerzwaag. In de straten Pieter Postmastraat, Kastanjehof, Bjirkehof, De Paden en Blankenstrjitte vindt grondig binnen- en buitenonderhoud plaats. Aan de binnenkant van de woningen worden onder andere keukens, douches en toiletten vernieuwd en wordt een mechanisch ventilatiesysteem aangebracht. De bewoners hebben de tegels en de kleur van de keuken zelf kunnen kiezen.

Voor het appartementencomplex aan de P. Postmastraat zijn de bewoners betrokken geweest bij de keuze van kleuren van het schilderwerk aan de buitenkant. Dit complex heeft nu een frisse uitstraling aan de buitenkant gekregen door het gebruik van neutrale kleuren, waardoor het beter aansluit aan de omgeving. Daarnaast worden er diverse energiebesparende maatregelen aan de woningen uitgevoerd  die de woningen naar Energielabel B’ brengen. Deze werkzaamheden betreffen onder andere het aanbrengen van nieuwe HR++ beglazing, dakisolatie, spouwisolatie en vloerisolatie. Verder wordt aan de buitenkant het voegwerk, dakbedekking en houtrot hersteld en wordt het schilderwerk vernieuwd. Door het uitvoeren van al deze maatregelen gaan de bewoners besparen op hun energiekosten  zonder dat ze daar een huurverhoging voor moeten betalen.

Het onderhoudsproject wordt in twee fasen uitgevoerd vanwege de Flora- en Faunawetgeving. In de periode van 1 april tot 1 oktober 2015 zullen er diverse aanvullende onderzoeken plaatsvinden naar de aanwezigheid van nestelende beschermde vogelsoorten. De onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Lont uit St. Annaparochie en zullen aan het eind van dit jaar afgerond zijn.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button