HoofdnieuwsRegionaal

Ondernemers Surhuisterveen brainstormen over toekomst dorp

SURHUISTERVEEN – Het was lang geleden dat de opkomst bij de jaarvergadering van de Vereniging van Handel & Industrie (H&I) Surhuisterveen zó goed bezocht werd. Bijna zeventig ondernemers kwamen naar Brasserie Kolkzicht in Surhuisterveen om mee te denken over de toekomst van het dorp. Dat is veel meer dan normaal, want gemiddeld bezoeken nooit meer dan veertig leden de jaarvergadering van de Feanster vereniging.

Het bestuur van de vereniging was in zijn nopjes met de grote belangstelling. ,,We hebben er dit jaar extra ons best voor gedaan en hebben al onze leden persoonlijk bezocht’’, zei voorzitter Sietze Hoekstra van H&I. ,,Deze opkomst doet ons goed.’’

Ondernemers met allerlei achtergronden waren vertegenwoordigd. Zo waren er vertegenwoordigers van kleinere winkels, maar ook van grote ketens en was ook de ‘industrie’ van bijvoorbeeld de bedrijventerrein Lauwerskwartier en De Lauwers vertegenwoordigd. Allen dachten actief mee over de toekomst van het dorp.

Aan de hand van diverse stellingen leidde Hielke Jan Ellens een debat over Surhuisterveen. Alle ondernemers werden uitgenodigd om hun mening kenbaar te maken. Daarbij ging het bijvoorbeeld over openingstijden, infrastructuur en over de promotieactiviteiten van Surhuisterveen.

Eén van de suggesties die geopperd werd, was het openen van winkels op zondagen. Die suggestie werd door een deel van de sprekers positief ontvangen. ,,Misschien kunnen we één keer per maand open op een zondagmiddag’’, zo sprak een ondernemer. ,,Dan moeten we er wel een aantal festiviteiten en acties aan koppelen, om het voor de klanten aantrekkelijk te maken om bij ons te winkelen op zondagmiddag.’’

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button