HoofdnieuwsRegionaal

Ondernemersbijeenkomst bij Glazen Huis Buitenpost

BUITENPOST – Op vrijdagmiddag 6 december organiseert Stichting De Kleine Waker een ondernemersbijeenkomst bij het Glazen Huis in Buitenpost. In een verwarmde tent kunnen bedrijven uit de regio netwerken en tegelijk genieten van een warm en koud buffet. De opbrengst is bestemd voor 3FM Serious Request, dat aandacht vraagt voor kinderen die sterven door diarree.

Al tientallen bedrijven sponsoren het Glazen Huis in Buitenpost. “Dit hadden we niet verwacht”, zegt Sake van der Bij, penningmeester van Stichting De Kleine Waker en tevens een van de vijf dj’s die zich drie dagen laat opsluiten in de tijdelijke studio. “Ik ben blij verrast over het enthousiasme van ondernemers voor onze actie voor het goede doel.” Collega bestuurslid en dj Martin Faber: “We worden gebeld, gemaild, getwitterd, via Facebook benaderd en aangesproken op straat door bedrijven die mee willen doen.

Het is een gekkenhuis en geweldig om mee te maken.” De ondernemersbijeenkomst is vanaf 16.00 uur. Deelname kost 17,50 euro per persoon. Inbegrepen is een warm en koud buffet. Bedrijven kunnen zich nog aanmelden door een e-mail te sturen aan [email protected].

Vijf dj’s

Heel Buitenpost helpt mee voor het goede doel. Naast bedrijven zijn er initiatieven van dorpsgenoten en hebben alle Buitenposter basisscholen de handen ineengeslagen voor verschillende acties. Het Glazen Huis staat van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 december op het Christinaplein in het centrum van Buitenpost. Vijf dj’s laten zich drie dagen opsluiten om geld in te zamelen voor Serious Request. De opbrengst is grotendeels bestemd voor het Rode Kruis, die de kindersterfte door diarree wil aanpakken. De rest van het geld gaat naar een tehuis voor demente bejaarden in Bulgarije.

Podium vol artiesten

Een keur aan artiesten komt gedurende de drie dagen op bezoek in het Glazen Huis voor live optredens. Op zaterdagavond  wordt de actie afgesloten met een podium vol zangers en DJ’s. “Zo komt Piter Wilkens, Bertus, Gurbe Douwstra, Rintje Kas en Arjan Baakman met band langs. Verder ook Lytse Hille, Eppie Weidenaar, Baba, Griet Wiersma en Foppe Land van Strawelte”, aldus Faber. “Er komt ook een optreden van een groep doedelzakspelers. En natuurlijk zijn de jongens van de Doelleazen aanwezig.” Enkele nationaal bekende artiesten hebben ook toegezegd te komen optreden. Die namen worden binnenkort bekendgemaakt. Het Glazen Huis van Stichting De Kleine Waker is te volgen via sociale media. Kijk op facebook.com/kleine.waker7 of ga naar twitter.com/Kleine_Waker.

 

Fotobijschrift: De bouw van de studio voor het Glazen Huis is in volle gang.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button