Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Ondertekening koopovereenkomst Hart van Kollum

KOLLUM – TG Projectontwikkeling en Vastgoed (TGPV) realiseert voor Talant/Alliade negenentwintig appartementen en studio’s op de locatie achter Huize Sytzama in Kollum. Voor de overdracht van de locatie werd maandag 1 juni de koopovereenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaar en de huurovereenkomst tussen TGPV en Talant ondertekend.

De gebouwen achter het oude gemeentehuis in Kollum zijn inmiddels gesloopt en de plannen zijn eind april gepresenteerd aan de cliënten van Talant en hun familieleden, de omwonenden van de locatie en het dorp.

Met de ondertekening van de koopovereenkomst voor de locatie, wordt een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van dit voor het centrum van Kollum belangrijke project.

Volgende stap in opknappen centrum Kollum

Eerder al zijn in het voormalig verzorgingstehuis Bethesda zestien appartementen gecreëerd en kreeg het winkelcentrum van Kollum een flinke opwaardering. De verbinding tussen de Voorstraat, de historische winkelstraat en het winkelgebied met onder andere supermarkten aan de Mr. Andreaestraat, is aangepakt. Er zijn panden gesloopt en gevelaanzichten aangepast, drie nieuwe winkelruimtes gebouwd, extra parkeerplaatsen gecreëerd en de ruimtelijke omgeving is verbeterd.

“Dit is in wichtige stap”, aldus wethouder Jan Benedictus. “ik bin tige bliid dat dit moaie part fan Kollum oanpakt wurdt”.

De omwonenden worden steeds nauw betrokken bij het project. Zij worden op 1 juni 2015 verder geïnformeerd.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button