Ongelukkig verlies De Lauwers

WARFSTERMOLEN – Afgelopen zaterdag stond voor de Lauwers de thuiswedstrijd tegen Eastermar op het programma. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen was voor de wedstrijd 1 punt in het voordeel van de Lauwers. Er stond deze middag dus wat op het spel voor de mannen van Tinus Huisma en Oedse Paauw. Er moest gewonnen worden om de aansluiting met de top 4 niet te verliezen.

De Lauwers begon deze middag met de volgende opstelling:

Marcel Kempenaar, Redmar Dijkstra, Thomas Nieuwenhuis, Jacob Grijpma, Ellery Paauw, Frans van Wieren, Bert Jager, Sietse Jager, Sander Wilpstra, Remco Stam en Bauke Pieter Nieuwenhuis.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt op het Meertenust. De Lauwers begon goed aan de wedstrijd en liet bij vlagen goed voetbal zien. Dit resulteerde in een paar kleine kansen voor Sander Wilpstra en Bauke Pieter Nieuwenhuis. Beide schoten troffen geen doel. De Lauwers bleef desondanks goed voetballen en gaf niet echt grote kansen weg. Dit resulteerde dan ook in een 0-0 ruststand.

In de 2de helft bleef de Lauwers de bovenliggende partij. Alleen grote kansen werden er niet gecreëerd. Het was Eastermar dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. In de 61ste minuut werd er een veelbesproken strafschop gegeven aan Eastermar. Deze werd feilloos binnengeschoten door de speler van Eastermar, waardoor er een 0-1 tussenstand op het bord kwam. De Lauwers was even van slag en vlak daarna kreeg Eastermar nog een grote kans op 0-2, alleen miste de spits voor open goal. Hierna ging de Lauwers weer beter voetballen en kreeg het ook weer een paar kansen. Een goede voorzet van Frans van Wieren werd gemist door Bauke Pieter Nieuwenhuis, maar kwam voor de voeten van Bert Jager en deze schoot op goal. Het schot werd gepakt door de keeper van Eastermar waardoor het nog steeds 0-1 bleef na 80 minuten voetballen.

In de 85ste minuut was daar dan eindelijk de verdiende gelijkmaker voor de Lauwers. Nota bene Jacob Grijpma kon aanleggen vanaf 20 meter en schoot de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Daarna ging de Lauwers op jacht naar de overwinning. Er werd volop op de aanval gespeeld om nog een winnende treffer te forceren. Het was alleen Eastermar dat met de 3 punten naar huis ging. In de 93ste minuut werd de spits van Eastermar in de diepte aangespeeld deze ging alleen op keeper Marcel Kempenaar af. Thomas Nieuwenhuis leek nog te kunnen herstellen, maar faalde hierin waarna de spits van Eastermar de bal in het doel schoot. Na 95 minuten floot de leidsman van vanmiddag af.

Een ongelukkig verlies van de Lauwers wat bij vlagen prima voetbal liet zien maar de kansen niet verzilverde.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Noordbergum. Ook geen gemakkelijke opgave, maar het wordt wel weer eens tijd dat er 3 punten worden bijgeschreven door de mannen van de Lauwers!