Sport

Onnodig verlies WTOC

OUDWOUDE – WTOC ging voortvarend van start en zette AVC meteen onder druk. Uit een voorzet van Taede van der Ploeg strandde de inzet van Sybren Bosma op de doelman van AVC. WTOC dwong enkele hoekschoppen af. Uit een van deze genomen door Jilles Bosma leek de bal rechtstreeks in het doel te belanden met een prima redding wist AVC doelman Maikel Hartman dit te voorkomen. Aan de andere kant moest Geoffrie Hoiting aan de bak toen Durk Ennema hard inschoot, ook hij redde uitstekend. Een lob van Sybren Bosma werd door de uitstekende AVC doelman voorkomen dat het een doelpunt werd. Een poging van Jilles Bosma werd ook onschadelijk gemaakt door de Doelman. Bij meerdere doelpogingen was er steeds wel een AVC speler die de inzet kon blokkeren.

Uit een aanval van AVC kon de WTOC doelman zich ook onderscheiden met een prima redding. Weer was het Durk Ennema die hem op de proef stelde. WTOC kreeg in de eerste helft liefst 7 hoekschoppen tegen AVC slechts één, wat duidelijk maakte wel overwicht WTOC had.

De tweede helft tapte AVC uit een ander vaatje. Nu werd WTOC onder druk gezet. Johannes van der Meer werd de bal van de schoen geplukt door Geoffrie Hoiting en voorkwam een achterstand. WTOC klungelde in de verdediging en gaf AVC veel ruimte. WTOC kon de bal moeilijk in de ploeg houden door het vroege storen van AVC. In de 64e minuut kwam WTOC op achterstand. Uit de kluts sprong de bal voor de voeten van Jelte Visser die medespeler Folkert Bakker vrij zag staan zonder dat er ook maar een verdediger van WTOC in de buurt was simpel kon hij de bal binnen schuiven 0-1. WTOC probeerde om alsnog minimaal langszij te komen wat niet lukte. Toen doelman Maikel Hartman geblesseerd het veld moest verlaten en een veldspeler hem verving zou er misschien een mogelijkheid ontstaan om iets aan de achterstand te doen helaas zonder resultaat. Als de beide doelmannen niet zo bepalend waren geweest zouden er zeker meer doelpunten zijn gevallen WTOC had dan zeker niet met lege handen gestaan.

Komende zaterdag uit tegen Harkema Opeinde.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button