HoofdnieuwsRegionaal

Ontbijt en avondmaaltijd als rijdend buffet langs de patiënten

DOKKUM – In Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum en het naastgelegen verpleeghuis De Waadwente rijden sinds deze maand de voedingsassistenten met buffetkarren door de locaties. Deze karren, gevuld met een veelheid aan brood, beleg, dranken en pap, vervangen de traditionele maaltijd, waarbij mensen van te voren hun keuze kenbaar moesten maken via een formulier.

 

Cor de Boer, hoofd voeding a.i. binnen Zorggroep Pasana, is erg te spreken over de nieuwe manier van uitgeven. “De patiënt en de cliënt kan elke dag zelf kiezen waar hij of zij zin in heeft, dat past helemaal bij het gastvrije karakter van onze organisatie.” Daarnaast is het ook leuker voor de medewerkers. “Voorheen gaf je iemand een dienblad met zijn of haar bestelling, wenste ze smakelijk eten en moest weer verder. Nu ga je in gesprek met de patiënt of cliënt, houd je rekening met de dieetwensen en plichten en geef je echt een maaltijd op maat aan de patiënt.”

 

De invoering van de broodkarren is een pilot binnen de zorgorganisatie van Zorggroep Pasana en Ziekenhuis Nij Smellinghe. “Als dit goed bevalt gaan we bekijken of het ook op andere locaties mogelijk is. Wij willen zo gastvrij en klantgericht mogelijk werken, als keuken en restaurant moet je dan open staan voor dit soort mooie alternatieven en tot nu toe loopt het erg goed.”

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button