HoofdnieuwsRegionaal

Ontmoet de Toiletdames in Dokkum!

DOKKUM – Op zaterdag 3 september kom je tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum de Toiletdames tegen. Deze charmante, kordate dames hebben een missie: een goed werkend riool. Ze vragen u het hemd van het lijf over goed rioolgebruik en geven u handige tips.

Misschien staat u niet zo vaak stil bij de wereld van het afvalwater. Maar een goed werkend riool is erg belangrijk voor het milieu en de volksgezondheid. U kunt zelf bijdragen aan een beter milieu en een schoon riool. Benieuwd hoe? Maak een babbeltje met de Toiletdames op de Grote Breedstraat bij de kunstmarkt!

De gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. gaan de strijd aan tegen rioolrommel. Wethouder Gerben Wiersma van Dantumadiel en Wethouder Pytsje de Graaf van Dongeradeel helpen de toiletdames zaterdagochtend om 10.30 uur een handje met hun missie en delen handige gadgets uit voor een schoner riool.

De Toiletdames zijn de ambassadeurs van de campagne Niet in het Riool, waarmee de vier gemeenten aandacht vragen voor goed rioolgebruik. Kijk voor meer informatie en filmpjes van de Toiletdames op www.nietinhetriool.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button