EvenementenHoofdnieuwsOndernemendRegionaalSport

Onverminderd strijdbaar tegen kinderkanker

KOLLUMERZWAAG – Al meer dan  70.000 euro  inmiddels heeft fysiotherapeut Piet Boelens (64) uit Kollumerzwaag sedert 2011 ontvangen voor stichting KiKa.

Na een aantal herseninfarcten, inmiddels 10 jaar geleden, maakte Boelens een switch; hij ging hardlopen en combineert dit vanaf 2011 voor het  goede doel KiKa:  want een kind hoort niet ziek te zijn, maar buiten te spelen.

De overlevingskans voor kinderen met kanker moet omhoog: nu is dat nog 75%; doelstelling is dat in 2025 95% van de kinderen met kanker deze vreselijke ziekte overleeft. Daarvoor is veel onderzoek nodig. Boelens trekt zich het lot van kankerkinderen aan, maar niet alleen hij.

RunforKiKa en RunforKiKa Marathon

Samen met vele runners in Nederland heeft  Boelens al  ettelijke miljoenen euro’s  geworven.

Zowel in Nederland als in het buitenland wordt  gerend voor KiKa. Voor volgend jaar staan de Marathons van Tokyo (26 februari) en Chicago (8 oktober) voor Boelens op de rol. Ook gaat hij 13 januari 100 km schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk voor KiKa.

Prinses Maxima Centrum

Midden 2018 zal het in aanbouw zijnde Europese Top Centrum voor Kinder Oncologie in Utrecht haar deuren openen. In het Prinses Maxima Centrum worden alle onderzoeken en behandelingen gebundeld in samenwerking met alle medische centra in Nederland.

Ook KiKa steunen?

Wanneer u met KiKa-Ambassadeur Boelens de strijd tegen kinderkanker wilt voeren en financieel ondersteunen mag u een gift overmaken naar  NL09 INGB 0003 0196 62 ten name van P. Boelens, Kollumerzwaag onder vermelding ‘gift KiKa’.

Of wil je misschien zelfs  ook eens mee hardlopen voor KiKa?

Zie voor meer info ook: www.runforkikamarathon.nl  of op www.runforkika.nl

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button