HoofdnieuwsRegionaal

Op zoek naar een uitdagende werkervaringsplek in Noordoost Fryslân?

KOLLUM – Begin maart werd bekend welke ondernemers, gemeenten en organisaties in Friesland een ‘Talint foar Fryslân’ of trainee toegewezen hebben gekregen van de provincie. In Noordoost Fryslân kunnen 50 trainees een jaar lang werkervaring opdoen!

Ondersteuning vanuit de werkgeversteams

In Noordoost Fryslân is samenwerking gezocht met de twee werkgeversteams in de regio. Zo kunnen ondernemers en organisaties hier terecht met vragen over het bieden van een werkervaringsplaats. Daarnaast ondersteunen zij bij het vinden van de juiste kandidaat.

Vacatures op www.werkeninfriesland.nl

Bedrijven of gemeenten die nog geen geschikte kandidaat hebben gevonden, hebben hun vacature uitgezet via www.werkeninfriesland.nl/trainees.nl.

 

Regionaal opleidingsplan

Volgens de voorwaarden van de provincie moeten werkgevers een opleidingsplan voor de trainee indienen. Vanuit de regio is een regionaal opleidingsplan opgesteld waaraan werkgevers gezamenlijk mee kunnen doen. Vanuit Netwerk Noordoost* wordt ca. 180 uur aan trainingen en workshops aangeboden waarop trainees voor de ‘verplichte’ 70 uren kunnen inschrijven.

 

Werkgeversteams

Voor het vinden van een geschikte kandidaat kan contact worden opgenomen met de werkgeversteams in Noordoost Fryslân. De gezamenlijke gemeenten hebben inzage in het werkzoekendenbestand in de gehele provincie.

  • Gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland c.a., Schiermonnikoog en Ferwerderadiel: Esther van der Ploeg, [email protected], tel. 06 – 19634127
  • Gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel:
    Hilda de Lang, [email protected], tel. 06 – 15073691

 

Wurkje foar Fryslân

In het kader van het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân is de provincie Fryslân gestart met het werkervaringsproject Talint foar Fryslân. Met dit project helpt de provincie 190 pas-afgestudeerde mbo’ers, hbo’ers en wo’ers aan één jaar werkervaring. De provincie stelt een subsidie beschikbaar aan werkgevers die een jaar lang een werkervaringsplaats aanbieden aan een jong talent.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button