HoofdnieuwsRegionaal

Opblaasbare darm staat voor een week in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN – Maandag 30 maart 2015 is in ziekenhuis Nij Smellinghe een opblaasbare darm geïnstalleerd. De darm is eigendom van de Maag Lever Darm Stichting en wordt tot en met maandag 6 april 2015 in het Drachtster ziekenhuis tentoongesteld. Met de opblaasbare darm vraagt Nij Smellinghe rond de Darmkankermaand 2015 op originele wijze aandacht voor darmkanker.

In Nederland worden jaarlijks 15.000 mensen getroffen door darmkanker en overlijden er bijna 5.000 mensen aan de gevolgen van deze ziekte (cijfers van de MLD-Stichting). Het is daarmee één van de meest voorkomende kankervormen. Darmkanker is goed te behandelen als de ziekte in een vroeg stadium wordt ontdekt. Daarom vinden we het in Nij Smellinghe heel belangrijk dat mensen kennis hebben van darmkanker en de ziekte vroegtijdig kunnen herkennen.

De opblaasbare darm staat in de centrale hal bij de hoofdingang. Patiënten en bezoekers kunnen er doorheen wandelen en zo ervaren hoe menselijke darmen eruitzien. Ook zijn er tumoren en diverse andere darmaandoeningen te zien.

Naast het bezoeken van de darm, kunnen patiënten en bezoekers in de centrale hal ook een vezeltest doen (hoeveel weet u van vezelrijk eten?) en voorlichtingsmateriaal verkrijgen over vezelrijk eten en darmkanker.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button