Regionaal

Opbrengst “Sport op de as” naar Stichting Leergeld NOF

WESTERGEEST – Zoals bekend waren op 24 september allerlei activiteiten georganiseerd op de Centrale As, die op die dag afgesloten was voor gemotoriseerd verkeer. De activiteiten, die bestonden uit hardlopen, wandelen, fietsen en ttbike, werden georganiseerd door Stichting Community Service Rotary Club Bergum. De inschrijfgelden en extra opbrengsten kwamen volledig ten goede aan de Stichting Leergeld.

Vrijdagavond is tijdens een feestelijke bijeenkomst in MFC de Tredder te Westergeest door de heer Nico Lijkelema , voorzitter Stichting Community Service Rotary Club Bergum een bedrag overhandigd van maar liefst 70.000 euro aan de Stichting Leergeld Noord Oost Friesland. De heer Lyckelema bedankte iedereen, die zich had ingezet voor deze dag en tevens de hoofdsponsor Rabobank Noordoost Friesland en Drachten Friesland Oost en andere sponsoren voor hun geldelijke bijdrage. De heer Joop Burbach van de Stichting Leergeld NOF was zeer ingenomen met dit geweldige bedrag.

Vrijwilligers
De organisatie werd vrijwel volledig uitgevoerd door vrijwilligers van Rotaryclubs Bergum, Dokkum en Lauwersland, Rotaract, Loopgroep Dokkum, loopgroep Hugo Veenker, SV Friesland, loopclub Burgum, Wielervereniging Wadro Otto Ebbens en ondersteund door een team van het projectbureau van de Centrale As.

Stichting Leergeld Noord Oost Friesland
Deze stichting wil kinderen weer laten meedoen! Kinderen gaan mee op schoolreis, gaan sporten of krijgen muziekles. Ook kunnen ze vaak een (tweedehands) fiets of computer regelen als een kind die niet heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.
Het betreft kinderen van 4 tot 18 jaar, die in gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau opgroeien. Zij dreigen sociaal geïsoleerd te raken omdat de kosten van een schoolreisje of het lidmaatschap van een sportvereniging onoverkomelijke financiële hindernissen zijn.

Foto’s en tekst Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button